Könyvek a könyvtárnak

2024.04.10
Olvasóvá nevelő programunk második évében ismét megrendeztük a "Fogadj örökbe egy könyvet" akciót. Két kivétellel valamennyi osztály bekapcsolódott a programba.
Összesen 61 db, a gyerekek által választott új könyvvel gyarapodott a könyvtárunk. Az új könyvek már kölcsönözhetők.

 

Fogadj örökbe egy könyvet!

 

Az idei tanévben is folytattuk az olvasóvá nevelő programunkat. A négy sikeres író-olvasó találkozó után az anyanyelvi munkaközösség ismét meghirdette a Fogadj örökbe egy könyvet! akciót. Az osztályok által felajánlott pénzből olyan könyveket vásároltunk a könyvtárba, amelyet a gyerekek, az osztályok választottak.

Az idei akció sikerét a számok is bizonyatják: 22 osztály vett részt a programban, összesen 153.800 Ft gyűlt össze. (Ebből 50.000 Ft-ot ajánlott fel a 3.b osztályból egy szülőpáros és 10.000 Ft-ot a 3.c osztályból egy szülő. Az osztályok befizetéséből pedig 93.800 Ft jött össze.)

Az osztályok által kért könyveket beszereztük és a maradék összegből vásároltunk még könyveket. A felajánlásoknak köszönhetően összesen 61 db új könyvvel gyarapodott a könyvtárunk. (Az új könyvek már kölcsönözhetők a könyvtárban.)

 

 

Elmondhatjuk, hogy célunk, vagyis, hogy iskolai könyvtárunk  modern, a mai gyerekeket érdeklő, színvonalas könyvekkel gazdagodjon, megvalósult.

Köszönjük Forrai Zoltánné, Ági néni szervező munkáját, az osztályfőnökök segítségét, és külön köszönet Alexi Ferencné tanítónőnek, Baloghné Rádi Éva könyvtárosnak és Szalainé Szántó Szilvia tanítónőnek a segítő közreműködést.

Külön köszönjük a harmadikos szülőknek - Tóth Fruzsina (3.A), Csenkér szülők (3.B) - az anyagi támogatást.

Lévai András
igazgató

Vissza a hírekhez