Folytatódik a Sulibank program

2021.06.03
Az előző tanévben nagy sikerrel vettünk részt az OTP Fáy András Alapítvány SULIBANK programjában. A szervezők felkérésére az idén is folytatjuk a programot iskolánkban. Az eddigi tevékenységről számolnak be a szervezők.

sulibank_logo_01.jpg

Az OTP Fáy András Alapítvány által útjára indított Sulibank a diákok pénzügyi, gazdálkodási ismereteinek és tudatosságának fejlesztését célozta meg. A tavaszi témanapok kedvező tapasztalatai után ebben a tanévben is csatlakoztunk ehhez a programhoz, amely az iskola lelkes, a gyerekek iránt elkötelezett pedagógusainak köszönhetően most is kedvező
fogadtatásra talált.

Az októberben újrainduló Sulibank program célja továbbra is az volt, hogy az általános iskolás diákok pénzügyi ismereteit a gyerekek bevonását megkönnyítő, játékos formában bővítsük. Négy osztályunk – 2. b, 4.b, 6.b és 7.b – Budai Blanka, Garda-Farczádi Ibolya és Fodorné Branstädter Ágnes irányításával 8-8 tanórás képzéseken vett részt.

penzugytörteneti_kiallitason_01.jpg

Pénzügytörténeti kiállításon

Emellett izgalmas helyszínlátogatásokon bővíthették diákjaink pénzügyi ismereteiket. A kisebbek az Állatkerti 1x1 elnevezésű tréning során megtudhatták milyen költségekkel jár az állatok tartása, különleges szükségleteiknek megfelelő környezet kialakítása. Erről az eseményről az M2 Gyerekhíradó című műsora is készítette egy összefoglalót.

A felső tagozatosok ellátogattak a Pénzügytörténeti Gyűjteménybe, ahol a magyarországi pénzintézetek múltjáról tudhattak meg érdekes információkat, történeteket. Az 1960-as években létrehozott Gyűjtemény régi pénzek, dísztárgyak, perselyek, számolóeszközök által mutatja be a hazai bank- és pénzrendszer kialakulását.

penzugytörteneti_kiallitason_02.jpg

Pénzügytörténeti kiállításon

November közepén a pályázatokra jelentkező gyerekek részt vettek az O. K. Központ által szervezett felkészítő délutánon, ahol a trénerek inspiratív gyakorlatokkal kiegészítve készítették fel őket a pályaművek megírására.

suliban_delutan.jpg

Sulibank délután az O.K. Központban

Az O. K. Központ nemcsak a gyerekek, hanem a tantestület képzésére is ügyelt. A program elindításaként valamennyi pedagógusunknak szakmai napot szervezetek. Ezzel köszönték meg az iskolavezetésnek és a tanári karnak a pilóta projekt első szakaszában nyújtott aktivitását.

tanári_tréning.jpg

Tanári minitréning...

Legnépszerűbb idén is az egyéni- és kiscsoportos pályázatok megírása volt. A Sulibank pályázati felhívására rajtunk kívül még 3 iskolából (Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, a Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskola és a nézsai Mikszáth Kálmán Általános Iskola) összesen 102 darab pályázat érkezett, amelyek kiértékelését az OTP Fáy András Alapítvány szakemberei végezték.

Eredményeink
Party time! Tervezz szülinapi bulit!
3. helyezés: Szávity Blanka, Szamosvölgyi Bianka
(6. c osztályosok Sulimókusok nevű csapata)

2050 Küldetés: Tervezz bankfiókot!
1. helyezés: Szikszai Csaba, Selyem Gábor, Horinka Áron
(7. b osztályosok Időutazók csapata)

Hass, alkoss, plakátolj!
1. helyezés: Báti Luca, Tóth Rita, Kovács Laura 7. b osztályos tanulók
2. helyezés: Kopacz Dalma 6. b osztályos tanuló
3. helyezés: Farkas Laura, Bátorfi Bianka 6. b osztályos tanulók
Különdíjasok: Szabó Dávid, Szilágyi Sándor és Baráth Kende 6. b osztályos tanulók

Bankjegy, ahogy Neked tetszik!
2. helyezett: Kunos Csenge 2. b osztály

Játék Vár, ahogyan Te szervezed!
1. helyezett: Sárai Roland 4. b osztály
2. helyezett: Babarci Tamás, Kovács Marcell és Sasvári Tamás 4. b osztályos tanulók
Időutazók csapata

A díjazottak nyereményeiket a január 24-i Záró Party-n vehetik át, de jutalmuk még egy múzeumi tréning a Szépművészeti Múzeumban vagy egy Pláza tréning a WestEnd City
Centerben. Addig is lesz még miért izgulnunk, hiszen a program zárásaként a 2. 4. 6. és 7. osztályos tanulókból alkotott 28 fős csapatunk már a Sulibank döntőre készül, melyben szintén segítségükre lesznek az O. K. Központ trénerei. A többi ezután már csak rajtuk múlik…

2014. jan. 02. Fodorné Branstädter Ágnes

tanari_trening_02a.jpg

Vissza a hírekhez