Hit- és erkölcstanoktatas

Etika-, hit- és erkölcstanoktatás

Tájékoztatom Önöket, hogy jogszabályi változás miatt a 2016/2017. tanévnek a végétől a hit- és erkölcstan illetve a korábban erkölcstannak nevezett (január 1-től már etika) tantárgyakat - az első évfolyamot kivéve - osztályzattal fogjuk értékelni az év végi bizonyítványban. Erről tájékoztatót a legutóbbi szülői értekezleten kaptak az osztályfőnököktől.

2017. Március 13-án (hétfő) 17.00 órakor az iskola földszinti aulájában a hit- és erkölcstan tantárgyat oktató egyházak (katolikus, református, evangélikus és HIT-gyülekezete) képviselői tájékoztatót tartanak, amelyre ezúton hívom meg a kedves szülőket.

Felhívom a figyelmüket, amennyiben a következő tanévre vonatkozóan változtatni szeretnének azon, hogy gyermekük etika vagy hit- és erkölcstanoktatásra járjon, 2017. május 20-ig van lehetőségük azt írásban kérni. Az ehhez szükséges nyilatkozat nyomtatványt az iskola honlapjáról tölthetik le.

A nyomtatványt értelemszerűen kitöltve és aláírva legkésőbb május 20-ig juttassák el az osztályfőnöknek.
Aki nem szeretne változtatni, nincs teendője. Gyermeke a következő tanévben is marad abban az oktatásban, amiben ebben a tanévben részesült.

Budapest, 2017. március 07.

Lévai András
intézményvezető

Tudnivalók a beiratkozóknak

A beiratkozáskor nyilatkozniuk kell, hogy szeptembertől etikaoktatást vagy hit- és erkölcstanoktatást kérnek gyermeküknek. Az etikaoktatás vagy hit- és erkölcstanoktatás kötelező. Az etikaoktatást az iskola tanítói, a hit- és erkölcstanoktatástkülönböző egyházi gyülekezetek hitoktatói tartják. Nyilatkozat letölthető innen vagy a "Dokumentumok" menüből.

A hit- és erkölcstanoktatással kapcsolatos adatkezelésről szóló nyilatkozatot itt olvashatják, illetve tölthetik le.

Iskolánknak a katolikus, a református, az evangélikus egyház és a HIT gyülekezet jelezte, hogy hitoktatást tartanának.

Tananyagok, tartalmak, tankönyvek

A református hit- és erkölcstanoktatással kapcsolatos tartalmak és követelmények évfolyami bontásban az alábbi linkeken érhetők el.

alsós évfolyam felsős évfolyam
1. évfolyam 5. évfolyam
2. évfolyam 6. évfolyam
3. évfolyam 7. évfolyam
4. évfolyam 8. évfolyam
tankönyvek

Az evangélikus egyház és a HIT gyülekezet tájékoztatója a képre kattintva olvasható.

Evangélikus egyház tájékoztatója

evangelikus-hitoktatas-hirdet_kicsi.jpg

HIT gyülekezet tájékoztatója

hit-mini.jpg


A különböző gyülekezetek képviselői 2017. március 13-án (hétfő) 17.00 órakor tájékoztatót tartanak az érdeklődő szülőknek a tervezett hitoktatásról.