Tanévnyitó ünnepély, 2019

Nemcsak a naptár emlékeztet, arra, hogy szeptember van, kezdődik az iskola, reggel már az időjárás is ősziesebbre fordult. A 38. tanév nyitó ünnepségéről Nagy Szilvia írt néhány gondolatot.

tanevenyito-cimkep-2019-20.jpg

Tanévnyitó 2019-2020

Itt van az ősz, itt van újra… Álljunk meg egy pillanatra!

Hova lett a vakáció? Pislogásra elillanó?

Elköszön a strand, s a lángos, reggel nyolckor még mindenki álmos.

De nyitva már az iskola, szól a Szűcsös muzsika.

Belépünk a kapukon… Az agyamat eldobom!

Ismerős a környezet, ez hiányzott már nekem!

Itt van minden barátom, ölelem a tanárom.

Jöhetnek a számok, szavak, elbújhat a sok feladat!

Értékelés? Egyenletek? Dolgozatok, rettegjetek!

Készülünk a Bokrétára, versenyekre megyünk, hátha…

Meg is nyerjük kétségtelen, a többi csapat esélytelen!

Sportolunk és farsangolunk, KiMitTud-ra gyakorolunk.

Összetartunk jóban-rosszban, Témahéten csoportokban.

Kirándulunk erre-arra, így tanulunk szórakozva.

Idénre is ígérem: Tudásomat fényezem,

S Szűcsösként az életem vidám lesz majd énnekem!

tanevnyito-montazs-2019-2020.jpg

Van egy mondás, miszerint két dolog biztos az életben... Sok-sok év diákként és tanárként megélt tapasztalata alapján állíthatom, hogy további két dolog is borítékolható: a nyár a leggyorsabban tovatűnő évszak, a tanévnyitón pedig mindig vannak ájuldozó gyerkőcök. Ezen nincs is semmi meglepő, hiszen amikor a Himnusz közben bevillant, hogy tényleg vége a nyári szünetnek és megint lehet minden nap hajnalban kelni, én is majdnem elájultam. Aztán körbenéztem a csemetéken és rájöttem, hogy ki kell tartani! Muszáj, mert a csillogó szemű kis elsősöknek bűn elvenni a kedvét, a fáradt nyolcadikosoknak meg kell a motiváló erő. Így végül szeptember 2-án a Szózat után már újult lelkesedéssel csapott a hullámok közé az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola nagy családja, egy hajóban közösen evezve a csodás nyári vakáció szigetéről a borongós, hűs, őszi nyílt vizek felé, ahol vár minket a 2019-2020-as tanév, iskolánk életében a harmincnyolcadik. Az elsősök talán még félnek picit, de mi többiek már tudjuk, hogy nincs miért izgulni. Csak elindulni nehéz, aztán valójában az ősz, a tél, s az egész tanév is hasonlóan klassz élményekkel kecsegtet, mint a nyár. Izgalmas programokban, vidám tanórákban, eredményekben, ismeretszerzésben és szórakozásban idén sem lesz hiány!

Kapitányunk, Lévai András nevében újra köszöntjük hát a fedélzeten több mint 600 fős kis legénységünk és az őket terelgető pedagógusi kart, valamint az intézmény működését segítő kollégákat! Elsős kisdiákjainkat kiemelten üdvözöljük, hiszen nagy mérföldkőhöz érkeztek életükben, mikor reggel, szüleik kezét szorongatva felsétáltak iskolánk lépcsőin. Kívánjuk, hogy mindannyian gyorsan megtalálják helyüket az új környezetben, hogy sikerüljön minél hamarabb beilleszkedni, barátokat találni! Hogy az izgalmakat enyhítsék, Újpest önkormányzata és az UTE szokás szerint közös ajándékcsomagokkal lepte meg őket már az első napon, amit ezúton is köszönünk!

Minden kedves diákunknak, szüleiknek és fáradhatatlan kollégánknak eredményes hétköznapokban, érdekes programokban és mosolyokban gazdag új tanesztendőt kívánunk!

Hajrá Szűcs!

Nagy Szilvia

welcomeback.jpg