Sporteredmények

Már jócskán benne vagyunk a tanévben és már a versenyszezon is elindult. Megérkeztek az első sporteredményekről készített beszámolók.

a-headline-cikkhez-uj.jpg

Megkezdődtek a sportversenyek

Az elmúlt tanévben iskolánk rendkívül sikeres volt a sporteredmények tekintetében. 215 fővárosi általános iskolából a Szűcs Sándor Általános Iskola a 11. helyen végzett abban a pontversenyben, melyben a budapesti versenyeken elért helyezések és a résztvevők száma alapján rangsorolják az intézményeket. A résztvevő diákoknak és a felkészítő tanároknak gratulálunk, igazán kitettek magukért. A diákok hálásak tanáraiknak azért, amiért biztosítják a sportolás, versenyzés lehetőségét.

A 2019/20-as tanévet ismételten kiváló sporteredményekkel indítottuk. Első versenyünk a kerületi labdarúgó diákolimpia volt, melyen a III. korcsoportos fiúk aranyérmet szereztek. A csapat tagjai: Kovács Erik, Lázár-Fetting Bende, Rapos Gergely, Séfer Milán, Soós Levente, Tolnai Barnabás, Varga S. Dániel.

A IV. korcsoportos fiúk 6. helyen végeztek.

A budapesti kispályás floorball diákolimpián 5 csapattal indultunk a különböző korcsoportokban. A nagy érdeklődés miatt 4 csapatunknak is selejtező körön kellett túljutnia, melyen sikeresen vették az akadályt, így a Szűcs versenyzői mindannyian a döntőben bizonyíthatták rátermettségüket.

a-nagyok.jpg

November 12-én a III. korcsoportosok léptek pályára, ahol a lányok az elvárásokat felülmúlva a 4. helyen végeztek. A csapat tagjai: Győry Adél, Kátai Borbála, Kovács Kira, Szentes Száva, Szentgyörgyi Léna, Varga Rebeka. A fiúk gyönyörű játékkal az első helyet szerezték meg, s ezáltal továbbjutottak az országos versenyre. A csapat tagjai: Buzás Tamás, Fazekas Patrik, Hermann Balázs, Rapos Gergely, Séfer Milán, Szivák Gergő.

November 13-án délelőtt a II. korcsoportosok versenye zajlott, délután pedig a 7-8. osztályosoké. A fiatalabb korosztályban a fiú csapatunk okos játékkal érte el a kiváló 3. helyezést, míg a lányok nagyon koncentrált, és fegyelmezett játékkal az országos továbbjutást érő ezüstérmet szerezték meg. A fiú csapat tagjai: Balogh-Tóth Csaba, Fülöp Mátyás, Jákim Bendegúz, Séfer Milán, Szabados Tas. A lány csapat tagjai: Jeney Bianka, Kovács Petra, Simon Sára, Soós Réka.

a-kicsik.jpg

A IV. korcsoportos fiúk a csoportjukban elsők lettek, majd a keresztjátékban nagyot küzdve sajnos alulmaradtak, pedig a fiúk mindent beleadtak, igazán megérdemelték volna a továbbjutást, de sajnos a külső körülmények nem a mi csapatunknak kedveztek. A 4. helyen zárt csapat tagjai: Buzás Tamás, Fülöp Zoltán, Koltai Csongor, Rapos Gergely, Szivák Gergő, Uitz Olivér.

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítőknek! A két továbbjutott csapatnak sok sikert kívánunk az országos diákolimpiára!

Vajda Ildikó testnevelő tanár