Sportegyesület

SZÁDSE - A Szűcs Sándor Általános Iskola Sportegyesülete

Az idén (2019) először próbálkozott a DSE sportfejlesztési célú támogatás iránti kérelem benyújtásával. A Magyar Röplabda Szövetség közelmúltban érkezett határozatában a benyújtott sportfejlesztési programot és annak költségvetését támogatta.

A támogatásról szóló határozatot itt lehet letölteni és olvasni.

Iskolai sportegyesületünk a SZÁDSE - Szűcs Sándor Általános Iskola Sportegyesülete

2003 óta működik iskolánkban DSE. A Szűcs Sándor Általános Iskola Sportegyesülete (SZÁDSE) széleskörű sportolási lehetőséget biztosít az iskola tanulóinak.
Sportegyesületünk hivatalos, a Fővárosi Bíróság által bejegyzett közhasznú szervezet.
Alapító okirat száma:
Közhasznúsági engedély száma:

A DSE legfőbb döntéshozó szerve a közgyűlés, amely évente két alkalommal ül össze.
A közgyűlés választja meg a DSE munkáját irányító 3-5 fős elnökséget. Majd az elnökség bízza meg a folyamatos napi tennivalókat ellátó elnököt.

A sportfoglalkozások tömegsport órákon és a szakosztályok heti egy-két alkalommal szervezett foglalkozásain történik. A sportegyesület működtetésének kettős célja van:
a) tömegsport foglalkozások keretein belül rendszeres sportolási lehetőség biztosítása az iskola tanulóinak.
b) az érdeklődő tanulóknak további rendszeres edzési lehetőséget adni a DSE szakosztályaiban.
Legnépszerűbb sportágak: görkorcsolya, labdarúgás, judó, röplabda, fitt-kid, túrázás, kerékpározás

A sportegyesületnek mindenki tagja lehet, aki az éves tagdíjat megfizeti. Akik a szakosztályok valamelyikében is sportolni szeretnének, a foglalkozásokért különdíjat fizetnek. A sportegyesületet anyagilag támogatók szintén az egyesület tagjai (pártolótagok).
Az iskolai sportegyesület a tagdíjakból, tanfolyami befizetésekből és a pályázatokon elnyert pénzekből támogatást nyújt az iskola sporteszközeinek fejlesztéséhez és beszerzéséhez. Ezeket az eszközöket a délutáni napközis foglalkozásokon és az alsós testnevelés órákon használhatják a gyerekek.
A rendszeres tömegsport órákon túl, a tagoknak (és a gyerekek szüleinek) évente két alkalommal nagyszabású családi sportnapot szervez az egyesület. Évente egy alkalommal iskolai szintű sportprogram támogatásához is hozzájárul. (pl. korcsolyapálya bérlés egy napra)

A szakosztályokban sportoló gyerekek különböző (kerületi, fővárosi, országos és nemzetközi) sportversenyeken is részt vesznek. Az elmúlt években kimagaslóan szép eredményeket értek el a fitt-kidesek (európai és országos szintű eredmények), a görkorcsolyások és a judosok (országos és fővárosi). Alsós labdarúgóink, felsős kosarasaink és röplabdásaink minden évben szépen szerepelnek a kerületi tornákon. Az eredményekről az iskola honlapján folyamatosan adunk tájékoztatást.