Pályaorientációs nap 2019-ben

Az idén már harmadik alkalommal került megrendezésre a pályaorientációs napunk. A tanévrendjében is előírt feladatot ismét kiválóan sikerült megvalósítani. Erről szól az alábbi beszámoló, amit Nagy Szilvia tanárnő írt és szerkesztett.

palyaorientacios_nap_2019-headline.jpg

Ugyan általános iskolásként még beláthatatlanul messzinek tűnik a pályaválasztás, nem árt elkezdeni játszani a gondolattal, hogy ki mi lesz, ha nagy lesz. Az érdeklődési körök felderítésében, megtalálásában, és néhány szakma kicsit közelebbről való megismerésében igyekeztünk segítséget nyújtani pályaorientációs napunkon, október 8-án.

palyaorientacios_nap_2019-1.jpg

Alsó tagozatunk osztályszinten szervezett változatos programokat, így számtalan különleges helyszín és előadás várta a gyerekeket. Szeretettel fogadtak minket az Újpesti Piac és Vásárcsarnokban, az V. kerületi Országos Mentőszolgálatnál, a Wessling Hungary Kft. laboratóriumában, ahol élelmiszer-biztonsággal és környezet- és egészségvédelemmel foglalkoznak, a BKV Óbudai Autóbuszgarázsában, a Monobit Nyomdában, a Takarék Kereskedelmi Bankban, a Magyar Filmlaborban, a Revoice Szinkronstúdióban, továbbá részt vehettünk villamossági és méhész bemutatókon is, illetve lelkes szülők is ellátogattak hozzánk, hogy munkáikról meséljenek.

palyaorientacios_nap_2019-2.jpg

Felsőseink osztály- és évfolyamszinten is szervezkedtek. Ötödik és hatodik évfolyamunk az iskolában látott vendégül érdekes előadókat. Jártak nálunk szinkronkészítéssel foglalkozó neves szakemberek: Mezei Kitty és Roatis Andrea szinkronszínésznők, Góz Tamás újságíró, rendező és Margulius Thomas rendezőasszisztens. A rendőrségtől jött hozzánk izgalmas beszélgetésre Varga Brigitta, a TEK-től Johan Zoltán. Bemutatót és mézkóstolót tartott Ispán Ignác méhész és felesége. Szűcs Adrienn pedig a bankokról és a pénzverésről készített prezentációval érkezett. Továbbá Szívós Jánosné kolleganőnk, Zsuzsi néni tanulásmódszertani foglalkozással mozgatta meg a gyerekeket, Egriné Ökrös Edina pedagógiai asszisztensünk eredeti grafikusi szakmájáról mesélt, az osztályfőnökök pedig önismereti játékokkal, mesterségekkel kapcsolatos Activity-vel, illetve az okosteremben, tableteken kitölthető kérdőívekkel készültek a diákoknak. Természetesen hetedik és nyolcadik évfolyamunk sem maradt ki a jövőt érintő játékos ötletelésből, ők a SzakMázz kiállításra utaztak a Hungexpora, ahol karrierstandokkal és csoportos foglalkozásokkal várták őket.

Hálásan köszönjük minden kedves közreműködőnek, hogy lehetővé tették tanulóinknak a betekintést a munka világába, hogy készségesen bemutattak egy-egy szeletet foglalkozásaik rejtelmeiből, hogy fogadtak minket, vagy ha eljöttek hozzánk. S ahogy mindig, ezúton is köszönjük természetesen kollégáink munkáját, a sok szervezést, kísérést, lebonyolítást! Reméljük, hogy a gyerkőcök fantáziáját megragadták a látottak, s még az érettségi után is felrémlik majd bennük, ami a pályaorientációs napok alkalmával úgy megtetszett!

Nagy Szilvia