Megemlékezés Szűcs Sándor sírjánál

Iskolánk névadójának, Szűcs Sándornak november 23-án van a születésnapja. Ebből az alkalomból iskolánk képviseletében az 5. b osztály tanulói látogattak el osztályfőnökükkel a híres futballista sírhelyéhez a Rákoskeresztúri Új Köztemetőbe.

a_siremlek2.jpg

Iskolánk névadójának, Szűcs Sándornak november 23-án van a születésnapja. Ebből az alkalomból iskolánk képviseletében idén az 5.b osztály tanulói látogattak el a híres futballista sírhelyéhez az Új Köztemetőbe.

a-koszoruzok.jpg

Bár a közlekedés nem volt egyszerű a temetőig, és a 298. parcella 18. sorában található 43. sírhely is nagyon messze fekszik a főbejárattól, mégsem bántuk a négy és fél órás programot, mert szép, napsütéses időben, friss levegőn sétálva, hasznosan töltöttük a délutánt.

Szűcs Sándor nyughelyét egy arcképpel díszített fekvő emléktábla jelzi. Az idén egy szép, élővirágokkal díszített koszorút vittünk a sírra, melyet osztálytársunk anyukája készített. Körbeálltuk iskolánk névadójának nyughelyét, mécsest gyújtottunk, és egy kis beszélgetés keretében felidéztük, mit tudunk Szűcs Sándor életéről és halálának körülményeiről. Fényképeket is készítettünk.

a-szucs-siremlek-2019.jpg

Jó érzéssel tölt el minket, hogy újdonsült felsősökként az idén mi róhattuk le tiszteletünket iskolánk névadójának nyughelye előtt. Reméljük, hogy a négy éves hagyomány folytatásaként jövő november is szép koszorú fogja díszíteni Szűcs Sándor sírját.

Az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola
5. b osztályának 21 tanulója és
osztályfőnökük: Hencz Gabriella