Kihívás Napja és Szűcs Nap, 2018

Ebben a tanévben a Kihívás Napjára időzítettük a Szűcs Napot. Így az egész nap "duplán" az aktivitásról szólt.

Az idei tanévben már a munkaterv összeállításakor úgy terveztük, hogy a diákönkormányzat szervezete Szűcs Napot a Kihívás Napjára tesszük. Jó ötletnek bizonyult az elképzelésünk, mert így az egész nap olyan aktivitással telt, amit a Kihívás Napja mozgásos tevékenységéhez is beszámíthattunk.

szucs-nap-2018-also.jpg

A Szűcs nap érdekessége volt, hogy első alkalommal tartottunk fordított napot. Azaz a gyerekek tanították a tanárokat, még az igazgatást is egy tanulónk vette át egy rövid időre.

SZŰCS NAP, 2018

Amikor tanulni (és tanítani) már egyre fárasztóbb, a termek egyre fülledtebbek, hívogat a kinti napsugár és egyre élénkebb a vakáció gondolata, vagyis a tanév vége felé mindig megrendezzük a Szűcs napot iskolánk névadójának tiszteletére.

Amint 8 órakor felcsendült a Szűcs-induló, felsőseink felsorakoztak az iskola előtt, hogy szemtanúi legyenek, ahogyan választott diákigazgatójuk (Torgyik Melissza, 8.a) ünnepélyesen átveszi az iskola kulcsát Lévai András igazgató úrtól, és ezzel együtt e különleges napra megkapják az iskola életének irányítását is. Egy feltétel volt csupán: komoly esküt kellett tenniük, hogy felelősségük teljes tudatában ígérik, aznap mind szívvel-lélekkel játszanak, s a lehető legjobban szórakoznak.

szucs-nap-2018-felso.jpg

A fogadalom után tanulóink minket, tanárokat is megleptek. Hogy számunkra is vidáman induljon a nap, mindannyian oklevelet kaptunk. Olyan megtisztelő elismerésekkel gazdagodhattunk, mint például a legmosolygósabb, a leghalkabb szavú, a legerősebb, a legtáncosabb lábú, a legtöbb kávét ivó, vagy a legtöbb állatfigurás nyakláncot hordó tanár (itthon megszámoltam, tényleg van egy pár…).

Ezt követően, mint máskor is, szigorúan becsöngettek, de most nem diákjainknak kellett sietni a termek felé, hanem a fordított nap jóvoltából pedagógusaink foglaltak helyet a táblával szemben, és megkezdődtek az órák. Köszönjük tanulóinknak a rendhagyó rajz, ének, tesi, kémia, biológia és angol órákat, hogy csak néhányat említsek! Ügyesek voltatok!

Hogy felállítsuk az ideális arányokat, a napi egy darab tanóra után pedig mindenki rohanhatott játszani. Iskolánk különböző állomásokon várta a gyerekeket lufipukkasztás, szalagfogó, amőba, honfoglaló, japán foci, labdadobálás, csomagadogatás, zenefelismerés, Just Dance táncutánzás és akadálypálya teljesítésére. A program lezárásaként ismét összegyűltünk az iskola előtti téren egy kis dzsemborira, ahol nagy körökben ülve tapsoltunk a Queen együttes We Will Rock You című híres slágerére, amit közös tánc követett.

Természetesen alsósaink sem maradtak ki a buliból! Ők a Tarzan Parkba látogattak, a Sportvarázs programján sportágbemutatókat láttak, a Mobidik jóvoltából digitális foglalkozásokon vettek részt, kipróbálták a Zumbát és a falmászást, társasjátékoztak és sorversenyeztek a tornateremben.

És ha mindez még nem lett volna elég, délután a kihívás napja alkalmából szervezett újpesti rendezvényekre is kilátogattunk. Voltak, akik az újpest-központi programokat tekintették meg, mások falat mászni mentek, vagy a közeli játszótereket vették birtokba, esetleg fagyizással múlatták az időt. Reméljük, mindenki jól érezte magát ezen a szép május végi napon!

Nagy Szilvia

Fotóalbumban további képeket lehet nézni az eseményről.