Karácsonyi műsor a Szent István templomban

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a karácsonyi szünet előtt ünnepi műsort adnak tanítványaink. Idén is az Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia temploma adott méltó helyszínt az eseménynek. A meghatóan szép műsorról Nagy Szilvia tanárnő írt beszámolót.

akaracsony-templom-2019.jpg

Karácsonyi Hangverseny 2019

Idén is elérkezett az első félév legjobban várt időszaka… a téli szünet. De még mielőtt tanulóink és kollégáink jól megérdemelt pihenésüket elkezdhették, megrendeztük karácsonyi ünnepségünk, melynek helyszínéül szokás szerint az Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia impozáns temploma szolgált. Ezúttal is köszönettel tartozunk Horváth István plébánia kormányzónak, hiszen belépéskor már maga a helyszín is karácsonyi hangulatba hozza kedves vendégeinket. De persze az igazi meghittséget tehetséges gyermekeink és angyalhangú pedagógusaink teremtették. Alsós-felsős és tanári énekkaraink csodálatos karácsonyi énekekkel örvendeztettek meg minket, a bátrabbak szólóban is megmutatkoztak dalokkal és versmondással, hangszervirtuóz kisdiákjaink zongorán, citerán, fuvolán, furulyán és boomwhackers csöveken zenéltek nekünk, illetve karácsonyi jelenetekkel is készültek a közönségnek.

akaracsony-templom-2019-2.jpg

Az ünnepi hangulat megalapozása már a műsorunkat megelőző hetekben megkezdődött iskolánkban. Nem csak az előadásokra való lázas készülődéssel, hanem téli dekorációk készítésével és kihelyezésével, adventi gyertyagyújtással, faállítással. De természetesen járt nálunk a Mikulás is december 6-án, aki minden tanulónkat szaloncukorral és ajándékcsomagokkal lepte meg. Hagyományainkhoz híven részt vettünk a Cipősdoboz Akcióban is, vagyis rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeknek gyűjtöttünk ajándékokat. Illetve tartottunk zsibvásárt, mely péntek 13-án cáfolt rá a babonára, hiszen portékáikat áruló és az azok között szemezgető kisdiákjaink is minden bizonnyal megtalálták számításukat, és ráleltek a szívüknek kedves apróságokra vagy sikeresen egészítették ki pénztárcájukat, hogy aztán majd szeretteiknek válthassák karácsonyi ajándékokra annak tartalmát.
Az utolsó tanórákon pedig osztálykarácsonyokon ünnepelve és ajándékozva búcsúzhattak a gyerekek és osztályfőnökeik.

karacsony-hangverseny-2019.jpg

Reméljük, hogy a programokon résztvevők jól érezték magukat, és az ünnep fénye máris beköltözött a szívekbe! A gyerekek kitartó gyakorlását a Karácsonyi Hangversenyre köszönjük, a felkészítő és szervező pedagógusokat pedig kiemelt hála és köszönet illeti, hogy még az év végi hajtás közepette is ilyen fáradhatatlan munkával, ennyire nívós műsort sikerült elénk varázsolniuk az ünnepek alkalmából!

Kívánunk minden kedves tanulónknak, kollégánknak és családtagjaiknak örömökben, tartalmas pihenésben, finom falatokban, ajándékokban, de legfőképp szeretetben gazdag, békés, boldog karácsonyt és sikeres új esztendőt!

Nagy Szilvia

merry-christmas-card.jpg