Karácsonyi hangverseny, 2017

A téli szünet előtt Karácsonyi Hangversennyel kedveskedtünk a szülőknek és a kollégáknak. A helyszín ismét az Újpest-Kertvárosi Szent István templom volt. Az eseményről Nagy Szilvia kollégám írt kedves sorokat és készített remek fotókat.

karacsonyi-hangv-2017.jpg

Karácsonyi Hangverseny 2017

Azt vettem észre, hogy az iskolánkkal kapcsolatos írásaim többségét rendszerint a „hagyományainkhoz híven” szófordulattal akarom kezdeni, s bár nem szeretnék sablonossá válni, valóban számtalan nagyszerű hagyományunk alakult az évek során. Nos, bár a karácsonyt magát azért nem nevezhetem saját találmányunknak, a Karácsonyi Hangversenyt, melyen minden évben kisdiákjaink lépnek fel és adnak elő valamilyen ünnepi produkciót rokonaiknak, szerencsére már annál inkább!

Idén is eljött az első félév legvárvavártabb időszaka… a téli szünet. De még mielőtt tanulóink a jól megérdemelt pihenésükre hazaszaladhattak volna, megtartottuk karácsonyi ünnepségünk, melynek helyszínéül néhány éve már az Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia impozáns temploma szolgál. Hálás köszönettel tartozunk ezért Horváth István plébánia kormányzónak, hiszen belépéskor már maga a helyszín is karácsonyi hangulatba hozta kedves vendégeinket. De persze az igazi meghittséget tehetséges gyermekeink teremtették, akik olyan színvonalas előadásokkal készültek, hogy biztos vagyok benne, minden kollégám és a hozzátartozók nevében is bátran kijelenthetem, végtelenül büszkék vagyunk rájuk! Alsós-felsős és tanári énekkaraink csodás karácsonyi énekekkel örvendeztettek meg minket, a bátrabbak szólóban sem féltek kiereszteni gyönyörű hangjukat, kisebb-nagyobb tanulóink verseket szavaltak, hangszervirtuóz kisdiákjaink zongorán és citerán zenéltek nekünk, a másodikos apróságok pedig lenyűgöző betlehemes játékot adtak elő igényes kis jelmezeikben.

Remélem, hogy a résztvevőket legalább annyira megérintették a műsorszámok, mint engem és kollégáim! A gyerekek kitartó gyakorlását köszönjük, a felkészítő pedagógusokat pedig kiemelt hála és köszönet illeti, hogy még az év végi hajtás közepette is ilyen fáradhatatlan munkával, ennyire nívós műsort sikerült elénk varázsolniuk az ünnepek alkalmából!

Kívánunk minden kedves tanulónknak, kollégánknak és családtagjaiknak örömökben, tartalmas pihenésben, finom falatokban, ajándékokban, de legfőképp szeretetben gazdag, békés, boldog karácsonyt és sikeres új esztendőt!

Nagy Szilvia

Képek a műsorból.

karacsonyi-hangverseny-2017-honlap.jpg