Gyógytestnevelés

Tájékoztató a gyógytestneveléssel kapcsolatos tennivalókról, a foglalkozások helyéről és időpontjáról.

Tájékoztatom a tisztelt szülőket, hogy intézményünkben sok kisgyereknél állapítottak meg valamilyen tartáshibát, vagy olyan problémát, ami miatt gyógytestnevelésre tett javaslatot az iskolaorvos. Erről az érintett tanulók szülei értesítést kaptak, kérve Önöket arra, hogy szakorvoshoz vigyék el gyermeküket. A szakorvos véleménye dönti el, hogy kell-e a tanulónak gyógytestnevelésre járnia vagy sem.

A javaslata alapján az alábbi ellátások lehetségesek:

  1. testnevelés és gyógytestnevelés együttesen szükséges (II/a besorolás);
  2. kifejezetten gyógytestnevelésre van szüksége a tanulónak, testnevelés órák alól felmentést kap (II/b besorolás);
  3. súlyosabb esetben speciális gyógytornát rendelnek el, felmentés kap a testnevelés órák alól;
  4. nincs szükség gyógytestnevelésre, a testnevelés órán részt kell vennie a tanulónak, probléma esetén egyéb speciális ellátást javasol a szakorvos.

Mivel igen magas az iskolába járó tanulók között a gyógytestnevelésre rendeltek száma, a szakszolgálat gyógytestnevelője az alsós tanulókat itt az iskolánkban látja el hétfő és szerda napokon 16.00 és 17.00 óra között. A gyógytestnevelő: Wieszt Enikő.

A felsős tanulókat továbbra is Balogh Zsuzsa volt kolléganőnk látja el – egyelőre – a Homoktövis Iskolában. Ott a foglalkozások már elkezdődtek az alábbi beosztás szerint.

gyogytesi_felsos_beosztas.png

Részletes tájékoztató itt.

A foglalkozásokra a vizsgálati eredmények után kell (lehet) beiratkozni. A beiratkozáshoz szükséges adatlapot és tájékoztatót innen, illetve a dokumentumok közül tudják letölteni.

Kérem, gyermekeik egészsége érdekében támogassák a gyógytestnevelők munkáját azzal, hogy igénybe veszik a szükséges ellátást.

Lévai András
intézményvezető