Felvilágosítás másként

A gyerekek nevelésének fontos és elengedhetetlen része a testük működésével való megismerkedés, a nemek közötti testi-lelki különbözőségek megismerése, felvilágosításuk és a felnőtt életre felkészítése. Kényes, nagy tapintatot és hozzáértést igénylő feladat. Ehhez a fontos és elengedhetetlen feladathoz találtunk rá egy fantasztikus programra.

cimkep-ciklus-show.jpg

Erre a különleges és felettébb hasznos programra egy szülőnk hívta föl a figyelmét a 6.a osztályfőnökének. Az ő kezdeményezése eredményeként az MFM-Projekt® részeként a mi iskolánkban is megszerveztük a „Ciklus-show”-t a lányoknak és a „Férfiküldetés”-t a fiúknak. Nagy sikerrel!

Május 24-én a hatodik évfolyamosok az egész délelőttjüket ezen a programon töltötték.

A gyerekek – lányok és fiúk külön-külön csoportokban – érdekes és interaktív játékon keresztül ismerkedtek meg a testük működésével.

„…a fiúknál is elindul a dramatikus játékon alapuló tényleges foglalkozás, mellyel a gyerekeket végigvezetik a női, illetve a férfiúi termékenység testi folyamatain, megismertetik és játékosan megtapasztaltatják velük testük működésének alapvető fizikai és lelki összefüggéseit.”

(Részlet Antal-Ferencz Ildikó Válasz.hu oldalon megjelent írásából. Forrás: http://valasz.hu/kultura/fogadjunk-hogy-ilyen-szexualis-felvilagositast-meg-nem-pipalt-122809)

Hálásan köszönjük a foglalkozásokat vezető elhivatott szakemberek az élvezetes és sok tanulsággal való programot!

Ahol többet lehet megtudni a programról: kiskamasz-felvilagositas.hu

ciklus-show.jpg

A foglalkozást vezetők véleménye rólunk:

„Köszönjük szépen, hogy megtarthattuk a Ciklus show és a Férfiküldetés foglalkozásokat ebben a nagyszerű iskolában. Ezt most mindannyiunk nevében írom (munkatársaim itt ülnek mellettem), hogy különlegesen értelmes, jól nevelt és érdeklődő gyerekekkel találkozunk, köszönjük a lehetőséget!”

„Köszönjük, nagyon kedves, okos csapat volt, és a visszajelzések alapján a többség nagyon jól érezte magát, illetve nagyon sokat segített a lányoknak a Ciklus-show, hogy megértsék testük működését és a serdülőkori változásokat (valamit a menstruációt is).”

A gyerekek nagyon hasznosnak, tanulságosnak ítélték a foglalkozásokat. Sokat tanultak belőle. Mi pedig jószívvel ajánljuk a programot mindenki figyelmébe!

Lévai András