Farsang, 2018

Mint minden évben, a gyerekek által nagyon várt eseménye ez iskolánknak. Az idén február 09-én, pénteken farsangoltunk. Az alsósok már reggel beöltöztek és egészen a hazamenetelükig jelmezben járkáltak. A felsősök farsangi programja 17.00 órakor kezdődött. Az jól sikerült programról Nagy Szilvia tanárnő készített beszámolót és képeket.

Február beköszöntével elérkezett a tél utolsó hónapja, egyben a farsangi mulatságok időszaka. E népszokások elsődleges célja a téltemetés-tavaszvárás. Jelmezekbe bújunk, önfeledten szórakozunk, eszünk, iszunk, táncolunk, s jókedvünkkel messze űzzük a hideg, szürke telet, hogy helyébe érkezhessen a színpompás, illatos tavasz. Ha hihetünk az ősi hiedelmeknek, február 9-én megrendezett farsangi partinkkal úgy ráijesztettünk a télre, hogy a helyében én egy évig elő sem dugnám az orrom!

Tavaly remekül bevált újításunkat megismételve, idén is az egész napot a farsangnak szenteltük. Kreatív alsósainknak és szüleiknek köszönhetően már reggel óriási volt a sürgés-forgás az iskolában, folyosóinkat és tantermeinket mindenféle színes lények lepték el az ötletes jelmezeknek hála. A gyerekek bizonyára nagyon élvezték ezt a vidám napot, melyen a tanórák is szigorúan a játék jegyében teltek!

Késő délután pedig a felsősök vették át a terepet. A tornateremben megkoronáztuk nyolcadikos bálkirályunk és bálkirálynőnk, minden osztály előadta néhány perces izgalmas produkcióját, majd következhetett az estig tartó buli az aulában. Mindeközben farsangi büfé állt a táncban kifáradt gyerekek rendelkezésére, ahol rendületlenül fogytak a szendvicsek, linzerek, pogácsák, üdítők, a friss pattogatott kukorica és a farsang elengedhetetlen finomsága: a fánk. Ezúton is köszönjük a Menzamintának, hogy idén is támogatták rendezvényünket 200 (!) darab lekváros, porcukros fánkkal, melyek a legprofibb módon, hőtartó thermoládákban érkeztek iskolánkba!

Reméljük, minden diákunk remekül szórakozott ezen a rendhagyó pénteken, és köszönjük kollégáinknak, akik szervezésükkel, segítségükkel, részvételükkel lehetővé tették a gyerekek számára a felhőtlen kikapcsolódást!

Nagy Szilvia

farsang_2018-cikkhez.jpg