Erdei iskola, Sarud

A néhány évvel ezelőtt eltervezett erdei iskolai programunkat az idén is folytattuk. Ebben a tanévben a Tisza-tavat és környékét ismertük meg.

sarud.jpg

Kiváló helyszínt választottunk, gazdag program lehetőséget kínált a környék és a szálláshelyünk. Az európai színvonalú Tisza-tavi Ökocentrum volt a fő „célpont”, de eljutottunk a Hortobágyra, és egy csónaktúra alkalmával mindannyian megismerkedhettünk a Tisza-tó gazdag növény és állatvilágával. Szálláshelyünkön lehetőség volt kézműveskedésre, sportolásra, strandolásra és esténként mindenféle vidám programra. A szállásunk Sarudon az Eurostrand Campingben volt. Vendéglátóink figyelmesek voltak. Segítettek a programok szervezésben és lebonyolításában. És, ami ennyi éhes száj esetén nem elhanyagolható figyelmesség, nagyon finomakat főztek és mindig volt bőséggel mit enni. Köszönjük.

okocentrum_elott.jpg

A Tisza-tavi Ökocentrum nyújtotta a legérdekesebb látnivalót. A legtöbb kisgyerek érdeklődve járta körbe a központi épület tárlatait. Mindenkinek tátva maradt a szája a látványos akváriumtól, amiben a Tisza és a Tisza-tó jellegzetes halai úszkáltak a fejük felett. Legalább ekkora élmény volt a nádasba épített vízi ösvény bejárása is, vagy a „Nádfal” csónakos túra. Fárasztó, de annál izgalmasabb volt az éjszakai túra, ami bátorságpróba is volt egyben, hiszen az út egy szakaszán egyedül kellett egyik pontról a másikra jutni a csillagok fényénél, váratlan események megélése közepette.

hajokazas.jpg

Nagyszerűen sikerült az idei erdei iskola! Köszönjük Garda Farczádi  Ibolya és Piros Ferencné tanárnőnek a gondos előkészítést és a tartalmas színvonalas programokat.

Az erdei iskolában készült képeket a fotóalbumban lehet megnézni.