Erdei iskola, Csattogó-völgy

A tanév vége előtt, június 7-én néhány napra erdei iskolába utazott a felső tagozat. Negyedik alkalommal szervezünk erdei iskolát a tagozatnak. Az idei úti cél a verőcei Csattogó-völgy volt.

eredmenyhirdetes.jpg

Az egész tagozatot érintő erdei iskola szervezésével néhány éve próbálkoztunk meg. A szabadég iskolát szívügyének tekintő Lehoczky János gondolatát szemelőtt tartva - „a természettudományi nevelés is akkor tölti be igazi küldetését, ha ezt a természethez fűződő érzelmi viszonyt is alakítja” - szervezzük immár negyedik alkalommal év vége előtt az erdei iskolát.

A Csattogó-völgy kiváló helyszínnek bizonyult; csodálatos természeti környezetben van, közel van, sokan elférünk, a szálláshely kényelmes, kultúrált.

keskeny-kep.jpg

Bár az idő nem volt kegyes hozzánk - szinte minden nap esett -, a programjainkat maradékktalanul meg tudtuk tartani. Kisvonatoztunk Királyrétre, túráztunk Szokolyára, előadást hallgattunk a kisragadozókról, bemutatót láttunk a sólymászatról, lőhettünk íjjal, éjszakai túráztunk, tanösvényen jártunk, fociztunk, röplabdáztunk. Jól éreztük magunkat, még az esős időjárás sem vette kedvünket. Szép emlék lett ez a néhány nap. Köszönjük Bihariné, Ági néninek és Hegedűs Hédi néninek.

Az erdei iskoláról készült képes beszámolót itt lehet megnézni.