Ballagás, 2019

Véget ért iskolánk 37. tanéve. Az utolsó napon a nyolcadikosok búcsúztatására készültünk. Délelőtt a hetedik osztályosok mindhárom tantermét és az iskola lépcsőházát is szépen földíszítették virágokkal, girlandokkal. A táblákra gyönyörű idézetek kerültek, a padokra kikészítették a ballagó tarisznyákat. Ünnepi hangulat fogadta a nyolcadikosokat...

Ballagás 2019

Június 14-én ismét véget ért egy tanév. Minden diák (és pedagógus) számára jeles nap ez, hiszen a tankönyvek végre mehetnek a fiókba és jöhet helyettük a várva várt pihenés, a megérdemelt vakáció. 58 diákunk számára azonban ennél is többet jelentett a péntek. Egy nyolc éves korszak végére tettek most pontot, eljött a sírós-mosolygós ünnep, a ballagás napja.

2011-ben házasságot kötött Vilmos herceg és Katalin hercegné, boldoggá avatták II. János Pál pápát, a Sziget Fesztivál nyert az európai nagyfesztiválok versenyén, az ENSZ becslése szerint a világ népessége elérte a 7 milliárd főt, a NASA sikeresen indította útjára Curiosity nevű marsjáróját, mozikba került a Harry Potter filmsorozat utolsó része. Ám ami a híradókból kimaradt, pedig nyolcadikosaink családjában bizonyára a legnagyobb történés volt, gyermekeik először ültek iskolapadba. A héten kaptuk meg az osztályokról, kollégákról készült fényképeket, amiket elpakolva újra átlapoztam a korábbiakat, így megtaláltam a nyolcadikosainkról még alsóban készült osztályfotókat. Elképesztő, mennyit változtak az évek során! Cuki, kerek arcocskáikkal huncutul mosolyogtak rám a régi képekről, a minap meg már magassarkúban, öltönyben, szinte felnőttekként vonultak virágcsokrok és színes lufik tengerében az iskola jól ismert folyosóin.

A nyolc év alatt kifejlesztett kitartásukat még az utolsó pillanatokban is próbára tettük a ruhaolvasztó meleggel, a fülledt termekben tartott tanárbúcsúztatókkal és a késő délutánra sem fáradt napsugarak fényében rendezett hosszú műsorral, de ismét jól vizsgáztak! Ezúton köszönjük a 7. évfolyamnak, osztályfőnökeiknek és segítőiknek az előkészületeket, a gyönyörű díszítést és a búcsúműsort! Ballagóinknak pedig köszönjük a türelmet, s köszönjük az együtt töltött nyolc évet is, a maradandó emlékeket, a sok szép tanulmányi- és sporteredményt, a szorgalmas munkát, a programokon nyújtott segítséget, a feledhetetlen anekdotákat, de még azoknak is köszönjük, akik közreműködése nélkül ugyan könnyebb lehetett volna az életünk, így viszont csínytevéseik által talán mi is jobb szakemberekké váltunk.

Kedves Ballagók! Kívánunk sok sikert és szerencsét a jövőben! Alkalomadtán látogassatok meg minket és meséljetek, hogy kiből lett „tűzoltó, s katona, vadakat terelő juhász”!

ballagoink-2019.jpg

Megcélozni a legszebb álmot,
Komolyan venni a világot,
Mindig szeretni és remélni,
Így érdemes a Földön élni!

/Papp Lajos/

Senkinek sem kötelessége, hogy nagy ember legyen, már az is nagyon szép, ha valaki ember tud lenni.

/Albert Camus/

Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
Embernek lenni mindég, minden körülményben.

/Arany János/

Egyszer mindent elér az ember,
Azt is, mi most még messze cél.
Csak küzdj és áldozz, ne csüggedj el,
S győzelmed lesz a hősi babér.

/Bertolt Brecht/

Egy fa tanácsai:
Igyál sok vizet.
Emlékezz a gyökereidre,
Légy képes a megújulásra,
Légy hálás a gondoskodásért,
Állj büszkén, egyenes derékkal,
Kínáld gyümölcsödet önzetlenül,
Légy elégedett azzal, amivel a természet megáldott,
Élvezd a kilátást!

Nagy Szilvia

ballagas-congratulations.jpg