Állatok Világnapja, 2019

Október 4. az Állatok Világnapja. Mi egy nappal korábban - mivel 4-én múzeumi látogatásra ment az egész iskola -szerveztünk érdekes programot ebből az alkalomból. A háziállatoktól kezdve az egzotikus hüllőkig sokféle állattal ismerkedhettek a gyerekek október 3-án. Az eseményről Mudriján Dóra tanító kollégánk számolt be.

avnhonlapra-1.jpg

Állati jó világnap a Szűcsben

„Mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen”- hirdette Assisi Szent Ferenc. Az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskolában október 3-án az Állatok Világnapját ünnepeltük az alsó tagozaton. Az iskolát délután hüllők, madarak, haszonállatok népesítették be.

A kitelepülő állatsimogatónak a kis udvar adott helyet. Az elkerített simogatóban lámát, kecskét, birkát, szamarat, pónit, nyuszit, a madarak közül kacsát, libát simogathattak a gyerekek vagy etethették szénával.

Az iskolában, érdekes előadás keretében vehettük szemügyre a hüllőket.

A gyerekeknek lehetőségük volt kezükben körbe vinni szakállas agámát, kígyót, kaméleont, teknőst, majd megnézni a terráriumokban lapuló gekkókat. A 4. osztályosok speciális maszkokkal kipróbálhatták, hogy hogyan látnak a rovarok, vagy a kaméleonok.

A gyerekek észre sem vették, de rengeteg ismeretre tettek szert, s közben „állati jól” szórakoztak.

Mudriján Dóra

avnhonlapra-3.jpg