Zöld Bajnokok

Véget ért az E.ON Hungária Zrt iskoláknak szervezett energiahatékonysági programja. 11 másik magyar iskolával együtt vettünk részt a programban. Csütörtökön az iskola tornatermében szinte mindenki zöld pólóba öltözve vett részt az eredményhirdetésen.

mindenki_zold.jpg

Csütörtökön minden Szűcs Iskolás gyerek és pedagógus zöld pólóban vett részt az idei év legnagyobb szabású környezetvédelmi eseményének záró programján. Az eredmény-hirdetéssel lezárult iskolánkban az E.ON Hungária Zrt. által meghirdetett Zöld Bajnokok elnevezésű energia megtakarítási program.

A Zöld Bajnokok programjában 11 iskolával együtt vettünk részt. A program elsősorban azt a nevelési célt tűzte ki, hogy felhívja a figyelmet és praktikákat mutasson a hétköznapokban megvalósítható energiatakarékosságra. Az egész tanéven áthúzódó, sok érdekes és hasznos feladattal tarkított program eredményeként jelentős mennyiségű elektromos energiát takarí-tottunk meg, és a gázfogyasztásunk is csökkent. A projekt ideje alatt megtakarított energia 17 tonnával csökkentette az éves széndioxid kibocsátást. Ez 3 háztartás éves széndioxid kibocsátásának felel meg.

A csütörtöki eredményhirdetésen az iskolai csapat – az E.ON képviselőinek jelenlétében – számolt be az egész iskolának a Zöld Bajnokok a program eredményéről.

zöld_bajnokok_kicsi.jpg

Állnak (balról jobbra): Itzicaras Sophia, Sebők Zsófia, Szilveszter Milán, Farkas Anett, Jakab Ildikó, Gerencsér Krisztina, Nosza Lilla, Katona Viktor, Berta György. Ülnek: Mészáros Péter, Végh Márton, Dalmadi Bálint, Horváth Imre, Lakatos Katinka, László Máté. Legelöl: Tóth Lili és Hinfner Zsófia. Hiányzik a képről, de a csapat tagja volt Lénárt Péter tanulónk.

A lelkes kiscsapat Fodorné Branstädter Ágnes és Tóth Éva tanítónők vezetésével egészévben figyelemmel kísérte az iskola tanulóinak és pedagógusainak energiafogyasztási szokásait. Felméréseket végeztek, javaslatot tettek az energiafogyasztás lehetséges módjaira, plakátokkal és matricák kiragasztásával hívták fel társaik és tanáraik figyelmét az energiatakarékosságra. Szorgalmas és lelkiismeretes munkájuk eredményeként jelentős mennyiségű energiát takarítottunk meg. Munkájuk elismeréseként ajándékokat vehettek át a cég képviselőitől. Köszönjük az irányító pedagógusok és a gyerekek munkáját.

Lévai András igazgató