Wéber Anikó látogatása

A sikeres ifjúsági regények ("Az osztály vesztese" és az "El fogsz tűnni") írója, Wéber Anikó írónő tartott rendhagyó irodalom órát iskolánkban.

weber-aniko-latogatasa.jpg

Május 2-án volt szerencsénk vendégül látni Wéber Anikó írónőt, akinek neve ismerősen csenghet az ifjúsági irodalom rajongóinak, illetve a tinikorban lévő gyerkőcök szüleinek. Eddig megjelent művei, Az osztály vesztese és az El fogsz tűnni nagy sikert aratott regények. A Pagony Kiadó Aranyvackor pályázatán díjazott lett Az osztály vesztese, majd jelölték Margó Irodalmi Díjra is, az El fogsz tűnni pedig legutóbb az Év Gyerekkönyve Díj várományosa lett.

Sok iskolában már kötelező, vagy ajánlott olvasmányként tartják számon könyveit, aminek oka valószínűleg a remek témaválasztás, ugyanis mindkét mű a valamilyen formában mindannyiunkat érintő, sajnos egyre aktuálisabbnak tűnő bullyingról, vagyis az iskolai bántalmazásról szól. A könyvekről blogomban olvashatnak bővebben: http://konyvtunder.blogspot.hu/2018/05/weber-aniko-az-osztaly-vesztese-el_10.html

A nagy érdeklődésre való tekintettel közel százan zsúfolódtunk össze a kisebédlőben és várva vártuk Anikó érkezését. Kedves és magabiztos személyisége, előadásának felépítése, egy-egy könyvrészletének kifejező felolvasása és a közönség bevonása mindenkit lenyűgözött. A gyerekek egyre aktívabbak lettek, s így a végére egyre nagyobb lett a hangzavar is, mert mindenki szeretett volna hozzáfűzni valami érdekeset az elhangzottakhoz, hiszen a témában mindannyian érdekeltek.

Az előadást követően diákjaink megrohamozták vendégünket, ugyanis lehetőséget kaptak saját könyvpéldányaik dedikáltatására, de Anikó szívesen osztott aláírást füzetekbe, papírcetlikre, sőt még karokra is. Akár egy igazi sztár! Írópalántáink pedig további kérdésekkel bombázták, melyekre fáradhatatlan türelemmel és érdeklődéssel válaszolgatott.

Köszönjük Anikónak, hogy elfogadta meghívásunk és megtisztelte iskolánkat jelenlétével! Biztosak vagyunk benne, hogy sikerült felkeltenie sokak kíváncsiságát és számos új olvasót szerzett magának. Könyvei olvasását jó szívvel ajánljuk, hiszen segítséget nyújthat az iskolai zaklatás problémájának mélyebb megismerésében és annak megoldásában is.

Nagy Szilvia