Tanévzáró ünnepély, 2019

Ismét eltelt egy év és elérkezett a tanév utolsó eseménye, amit valljuk meg, már mindenki nagyon várt. Múlt hét szerdán bezártuk a 37. tanévünket...

musor-2.jpg

Tanévzáró 2019

Június 19-én fél 6 után nem sokkal ismét elhangzott a hőn áhított mondat Lévai András igazgató úrtól: „A 2018-2019-es tanévet bezárom!” Így ért véget a Szűcs Sándor Általános Iskola 37. tanéve.

Számtalan programmal színesítettük tanulóink iskolai életét idén is. Hagyományainkhoz híven szerveztünk családi napot, múzeumi napot, Halloween party-t, adventi gyertyagyújtást, karácsonyi koncertet, sítábort, farsangot, projektheteket, témanapokat, Ki Mit Tud?-ot, Bokrétát, Szűcs napot, kulturális napokat, kirándulásokat, erdei iskolát, az AIESEC közreműködésével egy külföldi egyetemistát fogadtunk Azerbajdzsánból, állatkerti látogatásokat tettünk, idén sem maradt el a rendszeres úszás- és síoktatás, valamint a DSE sportolási lehetőségei, és még jönnek a nyári táborok, s a lista még így sem teljes!

tanevzar-2019.jpg

Legfontosabb feladatunk azonban a tanítás-tanulás volt. E téren is sikerült jeleskednünk, hiszen 598 tanulónk kapott bizonyítványt, nagyrészük nem is akármilyen eredménnyel! Különösen büszkék vagyunk elsőseinkre, hiszen remekül vették az óvoda és iskola közötti átmenet kezdetben talán ijesztőnek tűnő akadályát. A három elsős osztályunk közös tanulmányi átlaga 4,86 lett, 32 kisdiák kitűnő, 10 jeles bizonyítványt vehetett át, 47-en összesen 122 tantárgyi dicséretben részesültek. De természetesen a többi alsós és felsős osztály is összességében szépen teljesített. Közülük 117-en kitűnő, 43-an jeles eredményt értek el. Általános tantestületi dicséretben több mint 60 diákunk részesült, ők az igazgató úrtól vehettek át jutalomkönyveket. Iskolánk tanulmányi átlaga 4,5, magatartás átlaga 4,39, szorgalom átlaga 4,33 lett. Egyetlen tanulónknak nem sikerült makulátlanul venni az akadályokat, vele augusztusban találkozunk. Addigra bizonyára sikerül pótolnia az év közben kimaradt ismereteket! Nyolcadikosaink mellett sajnos búcsúztunk néhány negyedik és hatodik osztályos diákunktól is, akik kisgimnáziumban folytatják tanulmányaikat. Egyik szemünk sír értük, de a másik nevet, hiszen ez is a nálunk elért kiváló eredményeiket, a biztos alapokat tükrözi. Kívánunk hát nekik további sok sikert, ahogyan ballagóinknak is! Reméljük, megtalálják helyüket a többi iskolában, s az életben is!

Büszkék vagyunk továbbá azokra a tanulóinkra is, akik tanulmányikkal ugyan nem tudtak kimagasló eredményeket felmutatni, de adottságaikhoz mérten igyekeztek a legtöbbet kihozni magukból, s ezért gyakran bizony akár többszörösét is kellett dolgozniuk, mint szerencsésebb társaiknak. Elismerésre méltó az ő hozzáállásuk is, amiért nem adták fel a harcot, s tanulási vagy magatartási nehézségeik, konfliktusaik vagy hátrányos körülményeik ellenére is próbáltak helytállni nap mint nap.

Köszönjük tehát diákjainknak a sok szép eredményt, aktivitást, kitartást, kollégáinknak a fáradhatatlan munkát, a szülőknek pedig a támogatást, az önzetlen segítséget a tanév során! Szeptemberben újra találkozunk, addig pedig kívánunk minden kedves tanulónknak és hozzátartozóiknak, valamint kollégáinknak kellemes pihenést, élményekben gazdag, tartalmas nyári szünetet!

Nagy Szilvia

summer_break.jpg