Tanévzáró ünnepély, 2018

Elérkezett a tanév utolsó eseménye, amit valljuk meg, már mindenki nagyon várt...

Tanévzáró 2018

Június 20-án délután 5 órakor idén már sokadjára, de a tanévben utoljára hangzott fel iskolánk himnusza, a Hajrá Szűcs!, ezúttal jelezvén, hogy ismét elérkezett a várva várt és jól megérdemelt vakáció. 36. tanévünket zártuk ünnepélyes keretek között.

tanevzaro-2018.jpg

Számtalan programmal színesítettük tanulóink iskolai életét a tanév során. Hagyományainkhoz híven idén is szerveztünk múzeumi napot, Halloween party-t, karácsonyi koncertet, sítábort, farsangot, témahetet, projekthetet, Ki mit tud?-ot, Bokrétát, Szűcs napot, családi napot, kulturális napokat, erdei iskolát, az AIESEC segítségével két külföldi egyetemistát fogadtunk, részt vettünk a MOBIDIK programban, Mogyoró-hegyi kirándulásokra mentünk, állatkerti látogatásokat tettünk, idén sem maradt el a rendszeres úszás- és síoktatás, valamint a DSE sportolási lehetőségei, és még jönnek a nyári táborok, s a lista még így sem teljes!

Legfontosabb feladatunk azonban a tanítás-tanulás volt. E téren is sikerült jeleskednünk, hiszen 613 tanulónk kapott bizonyítványt, nagyrészük nem is akármilyen eredménnyel! Különösen büszkék vagyunk elsőseinkre, hiszen remekül vették az óvoda és iskola közötti átmenet kezdetben talán ijesztőnek tűnő akadályát. A három elsős osztályunk közös tanulmányi átlaga 4,8 lett, 31 kisdiák kitűnő, 12 jeles bizonyítványt vehetett át, 47-en összesen 100 tantárgyi dicséretben részesültek. De természetesen a többi alsós és felsős osztály is összességében szépen teljesített. Közülük 108-an kitűnő, 73-an jeles eredményt értek el. Általános tantestületi dicséretben több mint 50 diákunk részesült, ők az igazgató úrtól vehettek át jutalomkönyveket. Iskolánk tanulmányi átlaga 4,42, magatartás átlaga 4,48, szorgalom átlaga 4,41 lett. Sajnos 8 tanulónknak nem sikerült teljesíteni a minimális követelményeket, velük augusztusban találkozunk. Reméljük, a nyáron sikerül pótolniuk, amit év közben nem tanultak meg! Nyolcadikosaink mellett sajnos búcsúztunk néhány negyedik és hatodik osztályos diákunktól is, akik kisgimnáziumban folytatják tanulmányaikat. Egyik szemünk sír értük, de a másik nevet, hiszen ez is a nálunk elért kiváló eredményeiket tükrözi. Kívánunk hát nekik további sok sikert, ahogyan ballagóinknak is! Reméljük, megtalálják helyüket a többi iskolában, s az életben is!

Büszkék vagyunk továbbá azokra a tanulóinkra is, akik tanulmányikkal ugyan nem tudtak kimagasló eredményeket felmutatni, de adottságaikhoz mérten igyekeztek a legtöbbet kihozni magukból, s ezért gyakran bizony akár többszörösét is kellett dolgozniuk, mint szerencsésebb társaiknak. Elismerésre méltó az ő hozzáállásuk is, amiért nem adták fel a harcot, s tanulási vagy magatartási nehézségeik, konfliktusaik vagy hátrányos körülményeik ellenére is próbáltak helytállni nap mint nap.

Köszönjük tehát a sok szép eredményt, aktivitást, kitartást a tanév során! Szeptemberben újra találkozunk, addig pedig kívánunk minden kedves tanulónknak és hozzátartozóiknak, valamint kollégáinknak kellemes pihenést, élményekben gazdag, tartalmas nyári szünetet!

Nagy Szilvia

vakacio.jpg