Szeretem a térképeket

Még az előző tanévhez kapcsolódó esemény, de most adunk róla hírt, mert a nyári szünetben értesítettek bennünket egy nagyszerű nemzetközi eredményről. Kunos Luca 3.b osztályos tanulónk harmadik lett a Japánban megrendezett "Szeretem a térképeket" c. nemzetközi rajzpályázaton.

nyertes-mu.jpg

ELTE-Szeretem a térképeket rajzpályázat

2018 őszén az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéke Nemzetközi rajzpályázatot hirdetett Szeretem a térképeket címmel.

A pályaműveket technikai megkötések nélkül A/4 vagy A/3 megjelenítési formában kellett elkészíteni, majd 2019 tavaszán beküldeni. Osztályunkból hat kislány készített szebbnél szebb munkákat.

A beérkezett alkotásokat négy korcsoportban értékelte a zsűri. Iskolánk tanulói közül a 7-8 éves kategóriában Kovács Adél Nóra, a 9-12 éves kategóriában Benyó Flóra nyertek országos díjat.

nyertesek.jpg

A 6-8 éves kategóriában Kunos Luca pályaművét a zsűri a Nemzetközi rajzversenybe nevezte be, e kategória Magyarországi képviseletére:

A 2019. július 15-20 között Tokióban, Japánban a Nemzetközi Térképészeti Társulás a 29. Nemzetközi Térképészeti Konferencia keretei között kiállítást rendezett a 33 országból érkezett 188 alkotásból.

A nemzetközi zsűri Kunos Luca munkáját 3. helyezésben részesítette, ezzel óriási örömöt okozva Lucának, szüleinek és iskolánknak is.

luca-jesus-krisztina.jpg

Az elismerés átadására a 2019/2020 tanévnyitó ünnepélyén került sor, Jesús Reyez úr, az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszékének munkatársa jóvoltából.

Gratulálunk a remek eredményhez, rendkívül büszkék vagyunk iskolánk kisdiákjára, Lucára!

Köszönet a kitartó, igényes kivitelezésű, eredményes munkáért!

És köszönet illeti Kriszta nénit, aki elindította tanítványainkat a pályázaton!