Erdei iskola, 2018

Tizedik alkalommal szerveztünk az egész felső tagozatot érintő erdei iskolát. Az idei helyszín a Börzsöny egyik legszebb erdei iskolája a Csattogó-völgyi Üdülőközpont.

erdei-iskola.jpg

Erdei iskola 2018

260 főre erdei iskolát tervezni embert próbáló feladat, de a Szűcsben nem ismerjük a lehetetlen fogalmát, így idén is megszervezésre került a 4 napos táborozás a felső tagozat számára.

Június 5-én kezdődött a program. Vácra vonatoztunk, ahol feladatlapokkal felszerelkezve városi portyára és kincskeresésre indultunk. Felfedeztük a város látványosságait, nevezetességeit, fagylaltozóit, illetve a tanösvénynél akadályverseny játékos állomásain mértük össze tudásunk és ügyességünk. A váci kalandozás után ismét vonatra szálltunk, majd elfoglaltuk szálláshelyünk a Csattogó-völgyben.

A következő két nap az alábbi programokon vettek részt a gyerekek: megmásztuk a Nógrádi várat, szafariztunk a vadasparkban, strandoltunk, kisvasutaztunk, túráztunk Királyréten, hajtányoztunk, kisállatokkal ismerkedtünk az erdei tanodában, minden este métáztunk, sportoltunk, bátorságpróbáztunk az éjszakai erdőben, diszkóztunk és karaokéztunk. Szerencsénk volt a szép napos idővel is, csak csütörtök reggel kavarta meg kicsit programjainkat egy intenzívebb esőzés, aminek köszönhetően a környék igazi kalandparkká alakult, de egy kis pozitív felfogás segítségével a gyerekek a sáron való átküzdés közben is jókat mulattak.

erdei_iskola_2018.jpg

Iskolánkra jellemző az erős közösségi szellem, melynek kialakítása és ápolása érdekében – témahetünkhöz hasonlóan – az erdei iskolát is vegyes csapatokra terveztük. A 14-16 fős csoportokban együtt csinálták végig a programokat az 5.-8. évfolyamosok, így a hétköznapokban is megszokott már nálunk, hogy mindenki ismer mindenkit, együtt tud játszani és dolgozni kicsi és nagy egyaránt. Utolsó nap viszont az osztályukkal voltak a gyerekek, hogy saját kisebb, összetartóbb társaságukkal is tölthessenek időt.

A visszajelzések alapján az erdei iskola idén is jól sikerült, a gyerekek remekül szórakoztak. Egyik tanítványom érdeklődésemre viccesen azt válaszolta, hogy az volt csak a baj, hogy idén olyan klassz volt a szállás, hogy nem tudtak a körülményekre panaszkodni. Reméljük, hogy minden kedves diákunk csupa pozitív élménnyel gazdagodott, és még az éjszaka „randalírozók” is élvezték a különleges éjféli négyütemű fekvőtámaszokat!

Nagy Szilvia

Az erdei iskolában készült képeket a Fotóalbumban lehet megnézni.