Állatok Világnapja

Október 4-én az Állatok Világnapja alkalmából állatbemutatókat szerveztünk a gyerekeknek...

allatokvilagnaja-rajz.jpg

Együtt ünnepeltük az állatokat!

Október 4-én, az Állatok Világnapja alkalmából az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola alsós diákjai testközelből is megfigyelhették, hogyan viselkednek ragadozó madaraink. A bátrabbak kígyót simogathattak, pókokkal, tücskökkel, sáskákkal és békákkal is megismerkedtek. Az állatok ünnepéről Erdei Tímea 3. b osztályos tanuló írt egy rövid fogalmazást:

Az Állatok Világnapján sokféle állatot láthattunk az iskolában. Először bogarakat, aztán hüllőket nézhettünk meg. Volt kígyó, béka és néhány bogár. A kígyót a nyakamba tehettem. Pikkelyes, hideg tapintása volt. A kisudvaron egy solymász madarakat mutatott be. Röptetett sólymot, ölyvet és baglyot sétáltatott. A végén beletekert egy görényt a pulóverébe, ami leleményesen kimászott belőle. Ezen a napon hideg volt, de mégis remekül éreztem magam! Szeretném, ha legközelebb is jönnének állatok iskolánkba! Remélem, hogy mások is olyan jól érezték magukat, mint én!

A programot az iskola környezetvédelmi munkaközösségének két tagja, Budai Blanka és Györk Krisztina szervezte meg, akiknek ez úton is köszönjük ezt az emlékezetes délutánt!

Az eseményről készült fotókat itt lehet elérni: https://photos.app.goo.gl/cDofFLRRzqKnwRqf6