MOBIDIK

Az Újpesti Szűcs Sándor Iskolában május 28. és június 1. között egy héten át ismerkedhettek a gyerekek és a pedagógusok a MOBIDIK program keretében azokkal az oktatást segítő eszközökkel, amelyek a XXI. századi technikai színvonalat jelzik.

fejlec.jpg

Mobil Digitális Iskola (MOBIDIK) program

A programon szinte valamennyi 3-8. évfolyamos tanuló részt vett. A bemutató foglalkozások szervezését gondos előkészítés előzte meg, ugyanis órarendszerűen kellett a 15 fős csoportokat beosztani. A bemutatófoglalkozások két helyszínen valósultak meg. A mobil konténerben volt lehetőség az oktatásban használatos applikációk, alkalmazások megismerésére, míg a könyvtárban a robotika témakörben beebot-okkal, bluebot-okkal és a LEGO robotok programozásával ismerkedtek a csoportok.

Az esemény jelentőségére tekintettelaz MTVA szerkesztője és riportere felvételeket és interjúkat készített Iskolapad c. műsor június 6-i adásához. (Az Iskolapad hivatkozott adása itt érhető el.)

kontener.jpg

A konténerben interaktív módon zajlottak a foglalkozások; a gyerekek a tableteken található alkalmazásokat használták, a foglalkozást tartó pedagógus az interaktív okospanel segítségével támogatta a tanulókat.

A MOBIDIK programot a szülők is megismerhették. A MOBIDIK programos hét szombatján tartott családi napon a szervezők még arra is vállalkoztak, hogy a szülőknek is tartsanak bemutató foglalkozásokat. Így a kedves szülőknek is megmutathattuk, hogy az iskola a jövőben a digitális iskola irányában szeretne fejlődni.

Tulajdonképpen azért is vállaltuk föl a programot az iskolában, mert ezt szántuk az új technika bevezetésének, egyféle ízelítőként gyereknek, pedagógusnak és szülőnek. Célunk, hogy azokat a technikai eszközöket, amik ma a gyerekek kezében vannak, a tanítás folyamatában inkább kapacitáljuk, mint tiltsuk.

Lévai András,
igazgató

robotok.jpg