Mesevetélkedő

A magyarversenyek - bár szép számmal vannak iskolánk életében - egy új, különleges vetélkedéssel bővültek ebben a tanévben; a mesevetélkedővel.

cikkeleje.jpg

Ez a különleges csapatverseny igazi küzdelmet jelentett 5. évfolyamosaink számára, akik Meseország hőseiként 7 próbában mérhették össze tudásukat, leleményességüket.

Osztályonként két 4-fős csapat nevezhetett a versenyre. A próbák között szerepelt titkosírással írt szöveg megfejtése, képfelismerés, meseírás, párosító feladat, csokievés kéz nélkül, valamint a meséből jól ismert lencse válogatása az „ocsú” közül.

A vetélkedőt a jó hangulat jellemezte, a csapatok ötletes, humoros megoldásai, a sok nevetés és egymás buzdítása kellemes délutánt szereztek mindenkinek.

vetelkedo.jpg

A próbák teljesítését zsűri értékelte, és a vetélkedés végén a megérdemelt jutalom sem maradt el.

Az ötlet megálmodója Dora Zsuzsa tanárnő volt, segítője a verseny során Juhász Katalin tanárnő, valamint lelkes 6.b-s lányok voltak.

Szeretnénk, ha ez a verseny, az 5. osztályosok nemes küzdelme hagyományként évről évre megrendezésre kerülhetne, hiszen mesét szerető és olvasó gyerekek mindig is lesznek.

A vetélkedőről készült képeket a Fotóalbumban nézhetik meg.