Koszorúzás iskolánk névadójának sírjánál

Iskolánk névadójának, Szűcs Sándornak november 23-án van a születésnapja. Ebből az alkalomból iskolánk képviseletében a 7. b osztály tanulói látogattak el a híres futballista sírhelyéhez a Rákoskeresztúri Új Köztemetőbe.

koszoruztak-2018.jpg

A 7.B Szűcs Sándor sírjánál

Iskolánk hagyománya, hogy minden évben a 7. évfolyam emlékezik meg Szűcs Sándor életéről. Az egyik osztály rövid műsorban mutatja be életének egy-egy fontos állomását, egy 7. évfolyamos osztály pedig koszorút helyez el névadónk sírján.

2018. november 27-én a mi osztályunk, a 7.b látogatta meg iskolánk névadójának, Szűcs Sándornak a sírhelyét. A negyedik tanítási óra után indultunk a tőlünk igen távol lévő, Rákoskeresztúri temetőbe. Az út hosszú volt, több járművel utaztunk.

A temető bejárata réginek tűnt. Szűcs Sándor sírja a temető távol fekvő részében található, az 56-os hősök Emlék-parcellájában, így csak hosszú gyaloglás után jutottunk el a sírhoz. A sír gondozott, virágcsokrok díszítették.

Mi is elhelyeztük a síron emlékező koszorúnkat, és rá emlékezve elénekeltük iskolánk indulóját. Beszélgettünk a történelmi korról, Szűcs Sándor halálának körülményeiről. Különös volt az emlékhelyen a rengeteg fejfa, amely az elesett hősöknek állít emléket.

Visszafelé kellemesebb volt az utunk a temető kapujáig, ugyanis a szemerkélő esőben autóval vittek ki bennünket a kijáratig. Késő délután volt, mire visszaértünk az iskolába.

Kovács Soma, Licskai Zalán 7.b