Hírek

Állatok Világnapja, 2019

Október 4. az Állatok Világnapja. Mi egy nappal korábban - mivel 4-én múzeumi látogatásra ment az egész iskola -szerveztünk érdekes programot ebből az alkalomból. A háziállatoktól kezdve az egzotikus hüllőkig sokféle állattal ismerkedhettek a gyerekek október 3-án. Az eseményről Mudriján Dóra tanító kollégánk számolt be.
Tovább

Mesevetélkedő, 2019

A mesék fontosságáról, a gyermeki fantáziára és lélekre gyakorolt hatásáról mindannyian tudunk, mégis egyre kevesebben olvasnak meséket. A mesékre fókuszálásként szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján Mesevetélkedőt rendeztünk ötödikeseinknek. A vetélkedőről Nagy Szilvia tanárnő írt élvezetes beszámolót.
Tovább

Családi nap, 2019

Hagyománnyá érik, hogy a tanév elején egy jó hangulatú, vidám főzős-sportos családi napi rendezvényen gondolkodhatunk együtt az iskola dolgairól, a gyerekekről a szülőkkel. Erről az eseményről az idén is Nagy Szilvia tanárnő készített összefoglalót.
Tovább

Mazsolaavató

Ez új! A DÖK kezdeményezésére az iskola nyolcadikos diákjai felsőssé avatták az ötödikeseket. Ez volt a "Mazsolaavató". Hogy miként is történt, arról Nagy Szilvia tanárnő készített beszámolót.
Tovább

Tanévnyitó ünnepély, 2019

Nemcsak a naptár emlékeztet, arra, hogy szeptember van, kezdődik az iskola, reggel már az időjárás is ősziesebbre fordult. A 38. tanév nyitó ünnepségéről Nagy Szilvia írt néhány gondolatot.
Tovább

Szeretem a térképeket

Még az előző tanévhez kapcsolódó esemény, de most adunk róla hírt, mert a nyári szünetben értesítettek bennünket egy nagyszerű nemzetközi eredményről. Kunos Luca 3.b osztályos tanulónk harmadik lett a Japánban megrendezett "Szeretem a térképeket" c. nemzetközi rajzpályázaton.
Tovább

Tanévzáró ünnepély, 2019

Ismét eltelt egy év és elérkezett a tanév utolsó eseménye, amit valljuk meg, már mindenki nagyon várt. Múlt hét szerdán bezártuk a 37. tanévünket...
Tovább

Szűcs Nap 2019-ben is

Az idei évben is megtartottuk a DÖK által szervezett Szűcs Napot. Új programokkal, új helyszíneken. Az eseményről Nagy Szilvia készített beszámolót.
Tovább

Pénzügyekből ismét kitűnően vizsgáztak!

Ötödikeseink szakköri formában ismerkednek a pénzügyi ismeretekkel. Ismét egy szép sikernek örülhettünk. Nem erdménytelenül. Iskolánk ötödikesei ismét nagyszerűen szerepeltek a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőjén...
Tovább

Felvilágosítás másként

A gyerekek nevelésének fontos és elengedhetetlen része a testük működésével való megismerkedés, a nemek közötti testi-lelki különbözőségek megismerése, felvilágosításuk és a felnőtt életre felkészítése. Kényes, nagy tapintatot és hozzáértést igénylő feladat. Ehhez a fontos és elengedhetetlen feladathoz találtunk rá egy fantasztikus programra.
Tovább

Ballagás, 2019

Véget ért iskolánk 37. tanéve. Az utolsó napon a nyolcadikosok búcsúztatására készültünk. Délelőtt a hetedik osztályosok mindhárom tantermét és az iskola lépcsőházát is szépen földíszítették virágokkal, girlandokkal. A táblákra gyönyörű idézetek kerültek, a padokra kikészítették a ballagó tarisznyákat. Ünnepi hangulat fogadta a nyolcadikosokat...
Tovább

Bokréta, 2019

Az idei tanévet sem fejezhetjük be Bokréta nélkül. Május 10-én már 27. alkalommal rendeztük meg kulturális műsorunkat, és hosszú évek után ismét Újpesten. Az eseményről Nagy Szilvia tanárnő készített beszámolót...
Tovább

Témahét, 2019

Ökoiskolaként sokéves hagyomány nálunk, hogy tavasszal témanapokat tartunk valamilyen fontos környezetvédelmi témával kapcsolatban. Az idei "téma" a fenntarthatóság jegyében az energiatakarékosság volt, bár a projekttermékeknek - társasjáték - egyéb szempontoknak is meg kellett felelni. A témaheti rendezvény tulajdonképpen az egész tanéves környezeti nevelési programunk lezárása.
A témanapokról a felelős szervező Fodorné Bransdtädter Ágnes és Vida Lilla tanítványunk írt.
Tovább

KörnyezetBarátok

Budapest 70 csapatának 350 általános iskolás diákja döntött úgy, hogy belevág a Magyar Természetvédők Szövetsége „KörnyezetBarátok” elnevezésű vetélkedőjébe, melynek döntőjét 2019. március 29-én rendezték a három legjobb csapat részvételével. Az egyik csapat az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola csapata volt.
Tovább

Víz Világnapja, március 22.

Március 22-én a Víz Világnapján csatlakoztunk a Happy-hét mozgalomhoz. Cél, hogy minden szünetben igyál egy pohár csapvizet. A rendezvényről Fodor Ági néni írt beszámolót.
Tovább