Halloween Party, 2017

Az idei évben is volt Halloween Party az iskolában. Az angol szakos tanár kollégák és segítőik már napokkal az esemény előtt szervezték a programot. A gyerekek nem kevésbé lelkesen készültek az eseményre.

tok.png

Halloween Party 2017

A Halloween vitatott ünnep kis hazánkban, sokan nem értik és nem akarják elfogadni annak terjedését. Ez valahol érthető is, hiszen elég távol áll ez a vidámkodás a mi Mindenszentek, illetve Hallottak napja hagyományainktól. De próbáljuk meg más szemszögből nézni a dolgot! A két ünnep nem ugyanaz, nem is ugyanaznap vannak, a Halloween-nek pedig esze ágában sincs kiszorítani a Halottak napját, csak az emlékezés és szomorkodás mellett egy kis helyet kér magának a szórakozásra is! Ráadásul, akik leginkább örömüket lelhetik ebben a beöltözős, kézműveskedős, süti- és csokievős ünnepben, azok a gyerekek. Értük pedig bármit, nem igaz?!

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet az angol nyelv oktatására, így már évek óta bevett szokásunk Halloween Party-t rendezni a gyerkőcöknek, hiszen a Halloween fontos angolszász ünnep. Idén is rászántunk hát egy délutánt, hogy bulizzunk egy nagyot az őszi szünet előtt! 4.-6. osztályos tanulóink jelmez-, étel-, és tökfaragó versenyeken mérettethették meg kreativitásukat, majd részt vehettek kézműves foglalkozásokon, illetve számtalan tréfás játék várta őket a feldíszített tornatermünkben, mint például almahalászat, csokievő verseny, szó- és képkirakós, célba dobás, társasjátékok, fotózkodás, zene és tánc, és még sorolhatnám. Mint minden évben, most is nagy sikernek örvendett a program. A 7.-8.-os diákjainknak pedig ezúton is nagyon köszönjük a sok segítséget, a berendezést és a játékok levezetését! Igazi kis profikkal volt dolgunk! Végezetül álljon itt néhány kép, melyek remélhetőleg valamennyire visszaadják a remek hangulatot.

Nagy Szilvia, angoltanár

halloween_party_2017.jpg

halloween-2017-kicsi.jpg