Elsős beiratkozás, 2021

ceruza2.jpg

Felhívás a tanköteles korú gyermekek beíratására
(A képre kattintva a FELHÍVÁS plakátja A3-as méretben letölthető és nyomtatható)

A beiratkozással kapcsolatos tájékoztató a kép alatt olvasható.

FELHIVAS_beiratkozasrol-2021-22.jpg

TISZTELT SZÜLŐ/TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során elsősorban online módon, de személyesen is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét.

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. (Honlapunkról is elérhető!)
Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva.

Az online beiratkozás folyamatáról az alábbi helyeken találnak részletes leírást, illetve nézhetnek videókat (A linkek a KRÉTA felületre irányítanak.):

1. Leírás az online beiratkozás folyamatáról
2. Videó azoknak, akik még nem rendelkeznek KRÉTA hozzáféréssel
3. Videó azoknak, akik már rendelkeznek valamilyen KRÉTA hozzáféréssel

Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (+36 1 233 2978 vagy a +36 30 250 9544 telefonon, az igazgato@szucsiskola.hu postafiókra küldött e-mailben) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát.
Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án 8.00 és 19.00 óra között, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett.
Ez a következőképpen alakul iskolánkban:

A személyes beiratkozást választóknak javasoljuk, hogy időpont egyeztetés miatt előre jelezzék a szándékukat az iskola felé a +36 1 233 2978-as telefonszámon vagy az iskolatitkar@szucsiskola.hu postafiókra küldött e-mailben. A személyes beiratkozásra április 8-tól április 15-én 15.00 óráig munkaidőben folyamatosan lehet időpontot egyeztetni. (A beiratkozás kb. 15-20 percet vesz igénybe.)

A jelzett időpontban a belső bejárat zárva lesz, a portán jelezni kell a beiratkozási szándékot. Belépéskor és a benttartózkodáskor kötelező a maszk előírásnak megfelelő használata! 
Az iskolába beiratkozás címen egyszerre csak egy személy tartózkodhat az iskolában, ezért a portás várakozásra kérheti az érkezőt. A várakozás ideje alatt az épület előtti téren tartózkodhatnak. A bejáratnál elvégzett testhőmérséklet mérés és kézfertőtlenítés után lehet felmenni az első emeleti titkárságra, ahol a beiratkozás megtörténik és a szükséges nyomtatványok, nyilatkozatok leadhatók.
A beiratkozás helyszínét folyamatosan fertőtlenítjük, tollat biztosítunk, de ha lehetséges saját tollat használjanak.

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén. (Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ elérhetőségei a névre kattintva megtekinthetők.)

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, online jelentkezés esetén a felületre fel kell tölteni a dokumentumok másolatát. Online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2021/2022. tanév első napján (szeptember 1.) kerül sor.

  • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány (személyazonosító igazolvány, útlevél, születési anyakönyvi kivonat)
  • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
  • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány

A beiratkozással kapcsolatos nyomtatványok, nyilatkozatok elérhetősége

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok a honlapunk Dokumentumok menüjében és a lenti felsorolásból is elérhetők. A kitöltött dokumentumok másolatát a beiratkozáskor a KRÉTA felületre fel kell tölteni. Személyes beiratkozáskor a kitöltött dokumentumokat át kell adni az iskolai ügyintézőnek.

Az iskola körzete:

Az iskola körzetét tájékoztatásként az alábbi kép ábrázolja.
Az iskolához tartozó hivatalos utcajegyzék innen vagy a Elérhetőségek menüben érhető el.

A körzethatárok kereséséhez szükség lehet iskolánk OM-azonosítójára: 034872.

korzet-terkep-honlap.jpg