Bokréta, 2017

1992-ben, az iskola 10. születésnapján rendeztük meg először kulturális műsorunkat a Bokrétát. Az idén már a 25. alkalommal került sor a BOKRÉTA bemutatóra.

25 éves hagyománya iskolánknak, hogy a tanév vége felé közeledve ünnepi kulturális műsort rendezünk a szülőknek. A néphagyományból kölcsönözve Bokrétának neveztük el ezt a programunkat. Valamikor a házépítés alkalmával a falegyenig elkészült ház falára virágból, szalagokból készített bokrétát tűztek az építők, jelezvén, hogy a ház javarészt már elkészült. Az esemény alkalom volt az ünneplésre.
Hasonlóan gondolkodva a tanévvége közeledtével mi is megmutatjuk a szülőknek, nagyszülőknek, hogy meddig jutottak a gyerekek az iskolában, mi mindent tanultak még az iskolai tananyag mellett. Jeleneteket, szavalatokat, prózai előadásokat, dalokat, hangszeres darabokat, táncokat mutatnak be tanítványaink. A mi bokrétánk csupa tarkaság; tele van szebbnél szebb színes virágszálakkal.

Az elmúlt évek során olyan rangja és népszerűsége lett a műsornak, hogy kinőttük Újpest összes színháztermét és nagy befogadó képességű helyet kellett keresnünk. Olyat, ahol minden érdeklődő kényelmesen elfér. Jártunk már az Angyalföldi József Attila Művelődési Házban és most negyedik alkalommal már, a Honvéd Kulturális Központ színháztermében, méltó színházi körülmények között mutatjuk be a műsorunkat.

Színes csokrunkat az idén elsősorban az édesanyáknak, nagymamáknak ajánlottuk abból az alkalomból, hogy a jubileumi előadást közvetlenül anyák napja előtt rendeztük meg.

A gyerekek és a pedagógusok is már hetekkel előtte izgalommal készültek a bemutatóra. A Bokréta műsorán szerepelni rang, ezért minden résztvevő igyekszik a lehető legjobb produkciót előadni. Mielőtt a rendezők összeállítanák a végleges műsort egy Ki mit tud-on válogatjuk össze a bemutatásra leginkább alkalmas produkciókat. Így volt ez az idén is.  
Mindezeknek köszönhetően szórakoztató és színvonalas előadáson élvezhették a szülők, nagyszülők a gyerekek előadását. Szinte valamennyi műsorszámnak nagy sikere volt. Biztosak vagyunk benne az idei műsor is emlékezetes estét jelentett szereplőknek, nézőknek egyaránt. Köszönjük a műsorszámokat betanító pedagógusoknak, szülőknek az áldozatos munkáját, a gyerekeknek a lelkes készülődést és az élvezetes előadást. Külön köszönet illeti a Bokréta "főrendezőit" Ress Józsefnét, Kozma Anikót és Libényiné Varga Klárit, akik fáradhatatlanul szervezték, irányították, rendezték a produkciót.

Az előadásról videófelvétel készült. A műsor hangulatáról az egyik videómegosztó portálon több felvétel is ízelítőt ad.