Ki mit tud, 2018

Az iskolai Ki mit tud?-ot minden évben nagy érdeklődés előzi meg. Ekkor kerülnek kiválogatásra a Bokréta bemutató műsorszámai. A tét nagy...

Iskolánk egyik legnívósabb rendezvénye a Stefánia Palotában megrendezésre kerülő Bokréta, amikor is tehetséges diákjaink szüleik, rokonságuk, ismerőseik előtt léphetnek színpadra, hogy előadjanak zenés-táncos produkciókat, szavaljanak verseket, prezentáljanak rövid színdarabokat.

A Bokréta előszobája, kvázi selejtezője pedig a Ki Mit Tud?, melyet április 24-én délután tartottunk. A két órás műsor alatt szerencsére idén is olyan színvonalas előadásokat láthattunk, hogy különösebb válogatás helyett a zsűri inkább csak jó tanácsokkal látta el a fellépőket, hogy a Bokrétára még tovább tökéletesíthessék produkcióikat. Megtisztelő részvételükért és hasznos javaslataikért hálás köszönettel tartozunk Dr. Bubnó Tamásnak (a Szent Efrém Férfikar és a Budapesti Énekes Iskola művészeti vezetője, Liszt-díjas karnagy), Dr. Duró Zsuzsának (a XV. kerületi Tehetségpont vezetője), Bartha Lászlónak (koreográfus, Thália Színház, Operett Színház, stb.), Mózes Andrásnak (a Thália Színház színművésze) és Ress Tamásnak (a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes oktatója).

kimittud2018.jpg

A Ki Mit Tud? nem nyilvános esemény, csak tanulóink és a pedagógusok vehetnek részt rajta, úgyhogy ha valaki még vacillálna, hogy vegyen-e jegyet a május 11-i Bokrétára, elárulom, hogy ha jönnek, biztosan nem fognak unatkozni, hiszen a paletta idén is üdítően színesre sikerült! Láthattunk néptáncot és népmesét, modern táncokat retro Neoton mixre és a legfrissebb zenei válogatásra is, énekkarunk jóvoltából nem csak a magnó zenélt nekünk, hallhattuk érdekes hangszereket működés közben ismerős dallamokat elővarázsolva, verseket és prózát kicsiktől és nagyoktól egyaránt, felléptek az erdő kisállatai, repkedtek kis pillangók, lovagok mentettek hercegnőket a baseball sapkás sárkányok karmai közül, egy egész sakktábla bábúi elevenedtek meg, kis matrózok mulattak a fedélzeten, és még a plafon felé is érdemes volt a nyakunkat nyújtogatni, ahonnan egy igazi profi levegőakrobata kislány kápráztatta el az ámuldozó közönséget.

Érdemes lesz tehát idén is ellátogatni a Bokrétára, ahol további meglepésekkel is várjuk az érdeklődőket, hiszen fellépnek a ballagó nyolcadikosok és a vállalkozó szellemű tanári kar is izgatottan készül a minden évben várva várt ajándék produkciójával!

Nagy Szilvia